Ready försvarade titeln Bäst i Väst

Ready Bandy vann finalen mot Röa med 4-2 och försvarade därmed titeln från förra säsongen i Bäst i Väst.

Det var en match med högt tempo och med mängder av fina kombinationer samtidigt som det var hårda men schyssta tag från båda lagen.

Ready började matchen bäst men det var Röa som skulle ta ledningen genom Anton Philippenko i den 8:e minuten.
Men genom målkungen Gustav Eriksson kunde Ready kvittera endast 3,5 minuter senare.
Gustav var dock inte klar med målskyttet utan skulle göra ett äkta hattrick med ytterligare 2 mål inom en tio minutersperiod och sen kunde även Fredrik Nordby göra 4-1 innan paus.

Då såg det ganska säkert ut för Ready men Röa ville definitivt inte förlora ännu en final mot Ready utan satte högsta fart i den andra halvleken.
Det dröjde inte mer än 42 sekunder innan Anton Philippenko satte 4-2 och sitt andra mål i matchen.

Det hjälpte dock inte mot ett mer rutinerat lag som Ready som såg till att stänga igen bakåt resten av matchen och kunde därmed stå som segrare och försvara sin titel i Bäst i Väst 2024.

Efter slutsignalen fick vi en intervju med skyttekungen Gustav Eriksson där han förklarade hur han såg på matchen och varför Ready vann.

Intervju Gustav Eriksson>>

Vi tackar både Ready och Röa för en fantastiskt fin final och turnering och hoppas att de vill komma tillbaka även nästa år.

Vi vill även tacka all publik, medhjälpare och sponsorer som gjort detta evenemang möjligt!

Vi vill även beklaga det teknik strul som varit från våra sändningar på Bandyplay och vi hoppas innerligt att komma till rätta med detta inför nästa års Bäst i Väst.